Loading...

Tuesday, July 13, 2010

ADD MATH

Salam kembali..berita sensasi..''ADDMATH''..apabila mendengar perkataan itu, terus nak pergi bilik air..(takutla katakan)..tatkala tiba masa addmath, derapan tapak kaki guru addmath dapat didengari sejauh dua gunung..macam tahu-tahu je bunyi macam ni guru subjek ni, bunyi macam tu guru subjek tu.. kalau bunyi tapak kaki ana, logik ar gak dari jauh boleh dengar..pada akhir tahun tingkatan 3,mereka(murid-murid f3) sudah dengar2 daripada pelajar menengah atas(senior) yang subjek addmath ni susah..tak paham, banyak formula.. naik tingkatan 4..terus perasaan takut menyelubungi diri..macam mana nak lawan musuh islam kalau kena psikologi kecil macam ni, terus dah down..lemah semangat..dengarnya keputusan baru-baru ni ramai yang tidak memuaskan..takpe, jangan putus asa.. dalam kehidupan kita ni, jangan takut untuk gagal, kerana gagal adalah asas kejayaan..tapi janganla salah gunakan pulak kata-kata hikmah itu, biar main-main dalam kelas pastu gagal periksa..salah tu..maksud kata-kata itu, tambahkan doa, usaha, ikhtiar dan tawakkal..bulan baru sudah bermula, tukarkanlah firasat addmath ni susah apa semua yang negatif kepada positif, Ust Shahrul pernah berkata''kalau kamu kata addmath ni susah, addmath ni subjek yang susah nak score dan kamu kata kamu benci addmath, maka apa yang kamu cakap itu, itu yang kamu dapat..asbabnya bila kamu benci sesuatu, kamu anggap sesuatu itu benda yang sukar, perasaan kamu pada benda itu dah tiada..maka secara automatik fizikal kamu akan ikut sekali..tulah yang time addmath je rasa ngantok,bosan..dan selang 2 minit setengah je, nak pergi tandas ..katanya lagi, addmath ni pun ada perasaan.. kamu kene sayang kat addmath ni anggapla yang addmath ni kawan rapat kamu.. daripada kamu bercinta,bercouple ape sume bende yang tak elok uh lebih baik kamu bercinta dengan addmath..dapat gak faedah..insyaAllah result kamu semua akan cemerlang,gemilang dan terbilang..''..In a nutshell, you must get up your spirit..and love addmath.. put the addmath subject as your number one subject..hardworking in doing the exercise or addmath test.. ok la..sampai disini sahaja..akhukum fillah..BarakAllahualaikum..antum wa antunna insyaAllah minal majmua'at An-najihin fil imtihan fid dunnia wal akhirat..